Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας




Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας
Έχετε μια αδυναμία στα γλυκά, ειδικά στη σοκολάτα, αλλά άρχισε η Σαρακοστή και εσείς ή κάποιος στην οικογένειά σας νηστεύει... Δεν είναι ακριβώς η στιγμή για να κάνετε γλυκά που θα σας οδηγήσουν σε πειρασμό, γι' αυτό βρήκαμε και δοκιμάσαμε για σας ένα νηστίσιμο κέικ σοκολάτας ακολουθώντας τη συνταγή όπως δημοσιεύτηκε εδώ.


Τι χρειαζόμαστε:

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

3/4 φλ. σπορέλαιο
2 φλ. ζάχαρη
3,5 φλ. αλεύρι
2 φλ. νερό (σε θερμοκρασία βρύσης)
3 κ.σ. ξύδι
6 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες
2 κ.γ. σόδα μαγειρική


Για το γλάσο:

1 φλ. ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. σπορέλαιο
3 κ.σ. νερό


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°. 
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με το μίξερ όλα τα υλικά του κέικ.






Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το μπολ το δίνουμε, όπως επιβάλλεται, στα παιδιά για να γλείψουν.




Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά - 1 ώρα (ανάλογα με τον φούρνο) ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ, αν έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο). 



Το γλάσο με κακάο


Ετοιμάστε το γλάσο ανακατεύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αν σας φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα. 

Όταν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα του, ρίξτε από πάνω το γλάσο και το κέικ σας είναι έτοιμο! 





Τώρα το μόνο που χρειάζεστε για να το απολαύσετε είναι να βρείτε κάποιον πρόθυμο να πλύνει τα πιάτα για εσάς ... :)



After κέικ...
  
Άννα Τ.