Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

PHOTO SOURCE

Σάββατο 9 Μαρτίου

11:30am

Πλατεία Δημαρχείου Θεσσαλονίκης


Οι Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Κιλκίς και Θράκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, διοργανώνουν συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στην πλατεία του Δημαρχείου.


Θα ακολουθήσει πορεία στην οδό Τσιμισκή, Βενιζέλου και Λεωφόρο Νίκης με κατάληξη στην πλατεία του Δημαρχείου.


Facebook Event page





Η θέση του Συλλόγου μας όσον αφορά τα μεταλλεία χρυσού στη Βόρεια Χαλκιδική 

Απόσπασμα από την Τρίμηνη περιοδική έκδοση του Συλλόγου Γυναικών Ορμύλιας «Ανδρομάχη»
Τεύχος 9 Ιανουάριος 2013



Μεταλλεία Χρυσού – ο αγώνας συνεχίζεται

Στις 16-12-2012 μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου, οι φορείς και οι σύλλογοι της περιοχής μας ενημερώθηκαν από μέλη της συντονιστικής επιτροπής αγώνα Βορείου Χαλκιδικής, ενάντια στην δημιουργία των μεταλλείων χρυσού. Αναφέρθηκαν όλες οι βλαβερές συνέπειες της δραστηριότητας αυτής και αποφασίστηκε ομόφωνα η σύνταξη και υπογραφή του ακόλουθου ψηφίσματος:

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Σήμερα στις 16-12-2012 οι φορείς της Ορμύλιας, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου, ενημερώθηκαν για τις συνέπειες της δημιουργίας μεταλλείου χρυσού στη Βόρεια Χαλκιδική, και αποφάσισαν τα παρακάτω:
  • Οι συνέπειες από την εγκατάσταση της Βαριάς Βιομηχανίας θα είναι τρομακτικές και μη αναστρέψιμες για την ευρύτερη περιοχή της Ορμύλιας, καταρρακώνοντας όλες τις άλλες δραστηριότητες του τόπου, όπως η γεωργία και ο τουρισμός.
  • Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της εξόρυξης Χρυσού βασίζονται σε μια απαρχαιωμένη νομοθεσία και μια ψεύτικη ουτοπία αναπτύξεως, με τραγικές συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες.
  • Τα τεκμήρια από Πρυτάνεις, Συμβούλια Περιβάλλοντος, μελέτες του Α.Π.Θ., επιμελητήρια αλλά και εμπειρίες ανθρώπων, μας έχουν πείσει πως η απαξίωση των ανθρώπων και του φυσικού περιβάλλοντος από τη μεταλλευτική δραστηριότητα θα είναι ένας αργός θάνατος που δεν επιλέξαμε για εμάς και τα παιδιά μας.
Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους κατοίκους της Β. Χαλκιδικής και ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Πολυγύρου να πάρει επίσημα θέση στο καυτό αυτό ζήτημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου